Cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Work-life balance challenge - Tipy, jak si v létě zorganizovat čas, abychom si užili dovolenou a zůstali motivovaní v práci 

Pracovní i soukromý život jsou důležitou součástí našeho každodenního života. Jejich vyvážení může být problém, zvláště v létě, kdy toužíme po dovolené a potřebujeme si udržet motivaci v práci. Správné plánování a organizační schopnosti jsou klíčem k dosažení rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem. V tomto článku probereme několik tipů, jak si naplánovat letní čas, abyste si mohli užít dovolenou a zůstat motivovaní.
 

emoji Plánujte dopředu: Plánování je klíčovým prvkem pro úspěšné sladění práce a dovolené. Naplánujte si dovolenou s předstihem a informujte své kolegy a nadřízené. Díky tomu si můžete rozdělit pracovní povinnosti a minimalizovat stres před odjezdem na dovolenou. Dobře naplánovaná dovolená vás osvobodí od práce a umožní vám maximálně využít váš volný čas.

EMOJI2 Využijte flexibilní pracovní prostředí: Pokud váš zaměstnavatel nabízí možnosti home office nebo flexibilní pracovní dobu, využijte těchto výhod. Můžete si například upravit pracovní dobu, abyste měli více přestávek na odpočinek, nebo můžete pracovat z místa, kde jste na dovolené. Pracovní flexibilita vám umožní lépe sladit práci a osobní závazky.

ef Naplánujte si volno: I když nemáte možnosti na delší dovolenou, stále si můžete naplánovat volný den nebo krátký víkendový výlet. Prozkoumejte svůj pracovní kalendář a naplánujte si přestávky předem. Mít se na co těšit vám pomůže udržet si motivaci v práci a zároveň si užívat čas se sebou a svými blízkými.

E Vytvořte si jasný rozvrh: Mít jasný rozvrh je klíčem k efektivnímu řízení času. Nastavte si pracovní dobu a také přestávky a prázdniny. Můžete se například rozhodnout pracovat ráno, abyste mohli strávit odpoledne venku a odpočívat.

fwrgw Oddělte pracovní a osobní čas: Je důležité oddělit pracovní čas od osobního, zejména o prázdninách. Když jste na dovolené, snažte se nekontrolovat pracovní e-maily a vyhýbat se pracovním povinnostem. Udělejte si čas pro sebe a své blízké. Plné zapojení do osobního života vám umožní po návratu načerpat novou energii a znovu se motivovat v práci.

Dosažení rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem může být obzvláště náročné v létě, kdy toužíme po dovolené a zároveň potřebujeme zůstat v práci motivovaní. S dobrým plánováním, flexibilitou a oddělením pracovního a osobního času můžeme být úspěšní v práci a zároveň si užívat prázdnin. Nezapomeňte si naplánovat čas na odpočinek a relaxaci, protože to je klíč k tomu, abyste zůstali produktivní a cítili se dobře.

Mohlo by vás zajímat

IMG 6354 (kopie 2)
Talentica

Pohled do světa HR konzultantky: Jaké jsou výzvy a radosti práce v personální agentuře?

Koučing
Koučing

Jak si stanovit cíle a dosáhnout jich? Zkuste koučování na vlastní kůži.

top benefity 2018
Benefity

TOP benefity pro rok 2018: Techniky v Česku nejvíce motivuje flexibilní pracovní doba, dovolená navíc a vzdělávací kurzy

Koučování zaměstnanců
Koučing

K čemu je a jak probíhá koučování zaměstnanců?

Co chtějí techničtí odborníci v roce 2016
Benefity

Co chtějí techničtí odborníci v roce 2016? Ocení zájem, osobní přístup a znalosti v oboru.

Další články
Login