Cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Adéla Hrbáčková: Jak zvládá mateřství a HR kariéru zárověň?

Adéla Hrbáčková je u nás již 7 let. Prošla si několika pozicemi a nyní úspěšně kombinuje péči o dítě s prací na částečný úvazek. Jak se během své kariéry v Talentice rozvinula a jak nejlépe skloubit mateřství a práci zárověň? Na to a ještě i na další otázky jsme se Adél zeptali.

Když si přišla do Talenticy před 7 lety, tušila jsi, že se pro tebe stane Talentica srdcovkou? Jak jsi příchod do nové firmy vnímala?

Musím se přiznat, že když jsem absolvovala pohovor do Talenticy, vše na mě působilo velmi příjemně – prostředí i kolegové. Cítila jsem něco nového a měla jsem velký zájem být součástí této firmy. Uběhlo 7 let a pro mě se nic nezměnilo. Stále je pro mě srdcovkou, možná ještě větší než na začátku, protože jsem si tu prožila víc než pár okamžiků, které firmu budují a upevňují.

Jak vnímáš svůj posun za tu dobu od nástupu do teď? Jak pracovní, tak i osobní. 

Talentica je skvělá v tom, že člověk může zkoušet a učit se nové věci a já jsem tím příkladem. Začínala jsem jako Team Assistant, povýšila jsem na Office Managerku. Při rodičovské pomáhám s Business Developmentem a nyní začínám nově koketovat s náborem kandidátů. Během 7 let jsem se samozřejmě posunula i osobním životě. Manželství, hypotéka, dítě.. a Talentica byla vždy po mém boku. :)

Co bylo pro tebe největší výzvou v této práci? 

Rozhodně období Covidu. Začali jsme pracovat 100% homeoffice a hodně jsem se bála, jak to dál bude fungovat. Teď můžu říct, že skvělé rozhodnutí, protože odstupem času je to skvělý benefit, který využívám maximálně!

Co nejvíc tě v tvé práci vždy naplňovalo a naplňuje?

Láska k Talentice a kolegové. Byli jsme hodně dobrý kolektiv a s některými jsme se stali skvělí přátelé.

Již druhým rokem jsi na mateřské dovolené a z toho jeden rok již na poloviční úvazek znovu pracuješ. Jakým způsobem zvládáš balancovat mezi pracovním životem a mateřstvím?

Mám obrovskou výhodu, že syn je hodný a jde to balancovat velmi dobře. Zároveň mám důvěru od naší paní jednatelky, takže svůj pracovní harmonogram si můžu zvolit, jak se to hodí mně. Což je skvělé a není pro mnohé samozřejmost.

Změnil se tvůj pohled na práci v HR od té doby, co jsi na mateřské dovolené?

Ano, změnil. Přijde mi, že trh se nechce uzpůsobit pro maminky, které chtějí při rodičovské dovolené pracovat, což je chyba a škoda. Myslím, že máme mnoho, co nabídnout.

Co bys poradila maminkám, které práci na part time zvažují, ale bojí se toho, že by ji nestíhaly, nebo by zanedbávaly péči o dítě?

Nebojte se. Zkuste to! Je fajn občas vypnout hlavu a nemyslet jen na rodičovské povinnosti, ale být zpátky „na koni“. 

Je něco, co tě na práci stresuje? Pokud ano, jak s tím pracuješ?

Někdy mě stresují výsledky, ale za tu dobu, co jsem v Talentice, jsem pochopila, že jednou jsi nahoře a jednou dole. 

Máš nějaké inspirativní nebo vtipné zážitky z tvé práce, které se ti staly?

Jednou, když jsem volala paní, tak jsem nedokázala vyslovit její příjmení. :D Podařilo se mi to asi na po čtvrté. Velká ostuda. Pak jsem se jí stále omlouvala. 

 

Mohlo by vás zajímat

Další články
Login