Cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Talentica roste aneb z 5ti na 30

Jako by to bylo včera, když jsem tenkrát, ještě z domu a bez kanceláře, zvedla telefon a zavolala svému prvnímu potenciálnímu klientovi. Získat nový business byla výzva, zvlášť ve stínu dobíhající ekonomické krize, kdy si firmy stále utahovaly opasky a do velkých náborů se příliš nehrnuly. Tak začínala Talentica.

Vstříc novým výzvám!

Ta největší výzva přišla tehdy, když se mi podařilo Talenticu rozběhnout a přestala jsem stíhat. Nastal čas najít k sobě kolegu. Chtěla jsem jednoho a vzala jsem nakonec dva. Postupně jsme se rozrostli na 5, 6 lidí a fungovali jsme jako typický start up. Věci se dělaly často na koleni, v kanceláři jsme byli od nevidím do nevidím a v týmu panovala taková typicky nadšená atmosféra, že něco nového vytváříme. Všechny úspěchy, malé i velké, jsme vždy náležitě oslavili. V té době jsem fungovala nejen jako jednatelka nově založené firmy a manažer týmu, ale především jako konzultant a researcher v jednom. Byla to jízda a naprosto jsem nestíhala. Přes den jsem řešila s konzultanty klienty a jezdila po schůzkách. Po nocích jsem psala hodnocení na své kandidáty, vytvářela s programátory interní databázi na míru, tápala v účetnictví a domlouvala spoustu dalších organizačních i administrativních věcí, které k chodu firmy zkrátka patří. Věděla jsem všechno o všech – detaily o společnostech i uchazečích, s nimiž jsme byli v kontaktu, co kdo řeší, jakou má kdo náladu, kdo co dělal o víkendu, apod. Rozhodnutí jsem dělala velmi intuitivně, často jsem tápala a nevěděla, co dělat. A učila se z vlastních chyb. Sice jsem už  měla zkušenost s vedením menšího týmu, jak v Čechách, tak v zahraničí, ze Singapuru, ale toto byla zcela jiná zodpovědnost. Protože, když je člověk zodpovědný i za to, jestli se mu podaří vydělat dost peněz na to, aby zaplatil mzdy kolegům, nájem a veškeré další dodavatele, stráví spoustu bezesných nocí.

A jak je to teď po 7 letech?

Ve spoustě ohledech stejné, ale v mnoha také zcela odlišné. Je to stále ta samá Talentica, která má velké ambice měnit svět náboru v Čechách a od minulého roku i na Slovensku. Stále hledáme lidi s Talentica spiritem a stále chceme být, a věřím, že u mnoha společností již jsme, dodavatelem č. 1 v technickém recruitmentu. A stále nás to baví. V čem je to tedy pro mě konkrétně jiné? Musela jsem začít věřit lidem, že udělají věci stejně dobře jako já nebo i lépe. Musela jsem se naučit být trpělivější a neřešit sama všechny detaily. A v neposlední řadě jsem se musela smířit s tím, že již zdaleka nevím vše a ani to není potřeba. Je nás 30!

náš tým

náš tým

Mohlo by vás zajímat

schody
Talentica

První kroky Talenticy aneb jak se rozjíždí firma

Další články
Login