Cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Výsledky průzkumu I: Jak si techničtí odborníci hledají práci?

V roce 2018 provedla personální agentura Talentica s.r.o. kvantitativní průzkum na území České republiky s cílem zjistit, jakým způsobem si technicky zaměření uchazeči hledají nové zaměstnání.

Ve kterých oborech dotazovaní respondenti působí?

Do průzkumu se zapojilo celkem 405 respondentů, z toho 37 % seniorních uchazečů (více než 4 roky praxe), 25 % manažerů, 22 % specialistů (2-4 roky praxe) a 16 %  juniorů s méně než 2 roky praxe. Nejvíce byli zastoupeni uchazeči z IT, vývoje a konstrukcenákupu a logistikytechnologie, marketingu a obchodu nebo projektového managementu.

výsledky průzkumu

Jaké cesty ke změně zaměstnání využívají?

Pokud techničtí odborníci uvažují o změně zaměstnání, nejčastěji zavítají na pracovní portály, kde sami vyhledávají konkrétní pracovní nabídky (78 %). Více než 50 % respondentů rovněž uvedlo, že zveřejňuje své životopisy v databázích pracovních portálů, využívá k hledání nových příležitostí také sociální sítě, dá na doporučení svých známých anebo by přímo oslovilo potenciální zaměstnavatele41 % uchazečů by se obrátilo s prosbou o pomoc na personální agenturu.

cesty ke změně zaměstnání

Zajímá Vás také, jak hodnotí techničtí odborníci spolupráci s personálními agenturami anebo na jakých sociálních sítích je možné je zastihnout? Přečtete si další články k průzkumu (Jaké mají techničtí odborníci zkušenosti s personálními agenturamiJaké sociální sítě využívají techničtí odborníci).

Detailní přehled výsledků průzkumu najdete v následující infografice.

A jak postupujete při hledání práce vy? Vsázíte na klasiku a procházíte inzertní portály anebo raději sami oslovíte potenciálního zaměstnavatele? jak si techničtí odborníci hledají práci

Mohlo by vás zajímat

graf průzkumu
Průzkumy

Výsledky průzkumu II: Jaké mají techničtí odborníci zkušenosti s personálními agenturami?

výsledky průzkumu
Průzkumy

Výsledky průzkumu III: Jaké sociální sítě využívají techničtí odborníci?

průzkum technicky zaměřených uchazečů
Průzkumy

Výsledky průzkumu: Preference technicky zaměřených uchazečů při změně práce

Další články
Login