Cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Výsledky průzkumu III: Jaké sociální sítě využívají techničtí odborníci?

V roce 2018 provedla personální agentura Talentica s.r.o. kvantitativní průzkum na území České republiky s cílem zjistit, jakým způsobem si technicky zaměření uchazeči hledají nové zaměstnání.

Ve kterých oborech dotazovaní respondenti působí?

Do průzkumu se zapojilo celkem 405 respondentů, z toho 37 % seniorních uchazečů (více než 4 roky praxe), 25 % manažerů, 22 % specialistů (2-4 roky praxe) a 16 % juniorů s méně než 2 roky praxe. Nejvíce byli zastoupeni uchazeči z IT, vývoje a konstrukcenákupu a logistikytechnologie, marketingu a obchodu nebo projektového managementu.

výsledky průzkumu

Jaké sociální sítě využívají?

Sociální sítě jsou dnes hojně využívány k oslovování uchazečů a propagaci firemní značky. Nejvíce respondentů (80 %) využívá profesní síť Linkedin, kde 87 % z nich má na profilu aktuální informace o současné práci. Linkedin hodnotí uchazeči (72 %) jako místo ideální pro hledání nových pracovních příležitostí. Facebook je mezi uchazeči také velmi oblíbený, ale v porovnání se sítí Linkedin zde informace o svém zaměstnavateli uvádí pouze 35 % respondentů a pouze 7 % techniků jej vnímá jako prostor vhodný pro hledání práce.

sociální sítě graf

Detailní přehled výsledků průzkumu najdete v následující Infografice.

A jaké sociální sítě využíváte vy? Hledáte přes ne aktivně zaměstnání anebo se necháváte oslovit recruitery a headhuntery?

Přečtete si také blog o zkušenostech s personálními agenturami.

celkové výsledky

Mohlo by vás zajímat

graf průzkumu
Průzkumy

Výsledky průzkumu I: Jak si techničtí odborníci hledají práci?

graf průzkumu
Průzkumy

Výsledky průzkumu II: Jaké mají techničtí odborníci zkušenosti s personálními agenturami?

průzkum technicky zaměřených uchazečů
Průzkumy

Výsledky průzkumu: Preference technicky zaměřených uchazečů při změně práce

Další články
Login