Cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Recruitment Consultant. Týmovost a radost z komunikace

Definice Konzultanta je pro mnohé nejasná, třeba jako slovo „manager“. Zní to důležitě, co je ale výsledkem jejich práce? Co takový Recruitment Consultant vůbec dělá? Podle obecné definice je Konzultant „poradce, odborník, který v určitém oboru může poradit, dát vysvětlení, sdělit své odborné stanovisko v různých konkrétních otázkách…“

A kdo je tedy Recruitment Consultant v Talentice?

Jaké dává rady a pro koho jsou tyto rady určeny? Dovolte, abych se představila. Jmenuji se Klára Lipowská a jsem inženýringovou Konzultantkou v Talentice – personální agentuře specializované na technické profese.

Začala jsem pracovat na pozici Researchera, tedy člověka, který prostřednictvím různých zdrojů hledá technicky zaměřené uchazeče, které potřebují naši klienti – firmy ze strojírenství, automotive, IT a dalších technických odvětví v ČR a na Slovensku. Těmi zdroji jsou nejen naše firemní databáze s více než 40 000 kontakty na technické specialisty, ale i pracovní portály, sociální sítě či marketingové aktivity. Po dvou letech, kdy jsem pochopila rozdíly mezi procesním a produktovým inženýrem :D, vložilo do mě vedení důvěru a stala jsem se Konzultantkou.

Stále hledám kandidáty, intenzivněji než kdy dříve, protože mi přibyla povinnost komunikovat přímo s našimi klienty. Na starosti mám momentálně sedm firem převážně ze strojírenství a automotive. Denně telefonicky nebo emailem komunikuji s jejich personalisty či manažery, kteří do svých týmů hledají profesionály – techniky.

Klíčové je poznat klienta i uchazeče

Talentice dbáme na to, abychom své klienty znali opravdu detailně. Jezdíme na schůzky, procházíme výroby, bavíme se se zaměstnanci těchto firem. Sbíráme postřehy a informace o firmě, o její firemní kultuře, organizaci, a hlavně o pozici, na jejímž obsazení aktivně pracujeme.
Následně společně s Researcherem vyhledáváme kandidáty, kteří nejlépe odpovídají požadavkům těchto firem. Zároveň pracuji i s uchazeči, kteří se na naši agenturu obrátí s prosbou o pomoc při nalezení vhodného zaměstnání.

Moje práce tedy spočívá ve dvojí roli – nalézt firmám zaměstnance, které zrovna potřebují, a zároveň pomoci lidem najít práci, která je bude bavit a posouvat vpřed.

A jak to probíhá v praxi?

Uchazeči se buďto sami přihlásí na konkrétní inzerát nebo si je, ve většině případů, sama vyhledám a osobně jim doporučím vhodnou pracovní příležitost a firmu, ve které budou moci rozvíjet svoje znalosti a dovednosti. Umím poradit lidem, kde najdou vhodné uplatnění pro svou odbornost, kde se jim bude líbit a co mohou od firmy čekat. Následně provázím kandidáty celým výběrovým řízením a pomáhám jim s přípravou například na pohovory v anglickém jazyce.
Firmám naopak pomáhám rychle nalézt správné profesionály, kterých je na trhu práce spíše nedostatek. Přičemž je nejdůležitější, jak jsem zmiňovala výše, dobře společnosti poznat a porozumět jejich potřebám a požadavkům.

Snažím se tak plnit sny uchazečů o ideálním zaměstnání, ve kterém budou moci uplatnit svůj talent naplno a zároveň pomáhám firmám s nalezením zaměstnanců, kteří dokážou naplňovat jejich vizi.

A není to jen moje práce. Jsme tým!

Pokud se tedy chcete stát Konzultantem v Talentice, pak byste spojení jako „práce v kolektivu, komunikace a trpělivost“ neměli považovat za prázdné klišé. U nás je zkrátka radost z práce s lidmi na prvním místě.

Máte to podobně? Zaujala Vás náplň práce a ztotožňujete se s našimi hodnotami? Napište a třeba se brzy potkáme v kanceláři jako kolegové.

Mohlo by vás zajímat

researcher
Recruitment

Role Researchera v personální agentuře aneb Kdo hledá, najde!

generace
Recruitment

Generace na pracovišti. Zkušený kandidát nebo junior?

Další články
Login