Cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

„BE SMART“ aneb Aplikace, které vám usnadní život

Jak vypadá váš běžný pracovní den? Budík na 6:30, rychle se vypravit do práce, vyřídit e-maily, rozdělit úkoly v týmu, sesumírovat poznámky s úkoly a v mezičase dálkově nastavit topení v obývacím pokoji. A to jste si ještě večer chtěli jít zaběhat! Denní rutinu vám zpříjemní chytré aplikace a programy, které pomohou s ovládáním chytré domácnosti, přispějí k efektivnější práci a obohatí i aktivity ve volném čase.

Pohodlí chytré domácnosti – propojte aplikace přes IFTTT


Patříte mezi fanoušky chytrých domácích spotřebičů? Co spotřebič, to jiná aplikace s odlišným ovládáním. Jak se v nich vyznat? Řešení pro vás má aplikace IFTTT –  If this then That, tedy „pokud se stane tohle, udělej tamto“, která propojí jednotlivé aplikace, jež mezi sebou následně komunikují. Na obrázku je vidět, jak se aplikace dohodnou na větrání nebo vypnutí vytápění v případě, že je v některém z pokojů vydýchaný vzduch.

IFTTT

Chytrá domácnost ovládaná z jednoho centra

Pokud teprve přemýšlíte o vybudování ucelené chytré domácnosti, vyberte jeden řídicí systém a k němu následně chytrá zařízení tak, aby s ním byla schopná komunikovat. Z jediného operátorského rozhraní pak máte přehled o jednotlivých spotřebičích. Příkladem mohou být aplikace Home Connect (pro spotřebiče značek Bosch a Siemens), nebo třeba Apple Home Kit určený uživatelům tabletů, mobilů a počítačů značky Apple.


Několik aplikací pro efektivní práci

Cold Turkey proti prokrastinaci
Pro mnohé je to boj: soustředit se na práci a pustit z hlavy, o čem se komunikuje na sociálních sítích nebo jak se vyvíjí zápas ve fotbale. Řešení nabízí aplikace Cold Turkey. Umožňuje totiž zablokovat si přístup k Facebooku, Twitteru, YouTube a mnoha dalším. Sleduje, jaké stránky navštěvujete, a podává o tom přehledné informace. V placené verzi si můžete zablokovat i aplikace nainstalované v počítači. Aplikaci si můžete stáhnout zde.

Cold Turkey

Keep Google zlikviduje chaos v poznámkách
Keep Google vyniká mezi poznámkovými aplikacemi v tom, že umožňuje mimo jiné nahrát i hlasovou poznámku, kterou umí automaticky přepsat do textové podoby. Snadno uspořádáte a vyhledáte také vyfocené dokumenty, účtenky či plakáty. Poznámky lze barevně zvýraznit, označit štítky a následně je sdílet s kolegy, přáteli nebo s rodinou. Používáte-li současně telefon, tablet a počítač, můžete Keep Google synchronizovat na všech zařízeních


Smart aplikace pro volný čas

POI Pocket pro plánování výletů
Cesty na kole, pěšky či autem můžete naplánovat v aplikaci POI Pocket. Postupně si vytváříte body na mapě, POI (Points Of Interest), označující nejen místa, která stojí za návštěvu, ale třeba i místa pracovních schůzek, polohu zaparkovaného auta atd.

POI Pocket

Aplikace je unikátní tím, že místa, která zaznamenáte v plánovači, můžete třídit a pohodlně posílat do webových map jako jsou Google mapyMapy.czCykloserver a exportovat do formátů KML nebo GPX. Za zmínku stojí i to, že POI Pocket funguje i offline.

Sportujete? Běžecké a sportovní aplikace motivují k výkonu.

Zombies, Run!
Standardní běžecké aplikace RunasticRunkeeperSportstracker určitě znáte. Něco trochu jiného je aplikace Zombies, Run!  Zábavná běžecká hra, která se rozvíjí tím, jakou rychlostí a jak běžíte. K rychlejšímu běhu motivují strašidelné zvuky mezi písněmi. Běžíte, abyste se zachránili! Jak děsivé zvuky pohánějí běžce vpřed, ukazuje video.

Mohlo by vás zajímat

augment realita
Aplikace

Budoucnost Augment reality ve strojírenství

Další články
Login