Cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Pohled do světa HR konzultantky: Jaké jsou výzvy a radosti práce v personální agentuře?

Kateřina Vránová je u nás v Talentice na pozici HR konzultantky.
Zeptala jsem se jí na pár otázek, abychom příblížili to, jak se k práci v HR dostala, jak probíhá její každodenní práce a mnoho dalšího.

Kati jaká byla tvá cesta k práci v personální agentuře a co tě pro ni inspirovalo?

Hledala jsem novou pracovní příležitost, která by dávala smysl, dokázala něco změnit a měla jsem z ní dobrý pocit. Když jsem si procházela pracovní inzeráty, zaujala mě inzerce, která byla odlišná. Tak jsem narazila na Talenticu. Po prvním pohovoru a vysvětlení, co mě tu čeká, už jsem věděla, že je to pro mě zajímavý obor.

Jak bys popsala svůj obvyklý pracovní den?

Nejvíce vystihující je asi spojení – neustálá komunikace. Velká část mé práce spočívá v komunikaci s týmem, s našimi klienty a s kandidáty. Poté je to také čas pro hledání a oslovování kandidátů, administrativní úkony a příprava inzerce. V žádném případě ale nejde o stereotyp, protože situace se mění každou minutu a je potřeba plánovat a prioritizovat.

Stalo se ti někdy něco, co tě zarazilo/překvapilo?
Jak se s tím vypořádáváš?

Občas mě překvapí chování některých kandidátů, kteří pohovor změní na přátelský rozhovor s lichotkami na mou adresu. Snažím se zachovat profesionalitu s lidským přístupem a pohovor dokončit dle plánu.

Která část tvé práce tě nejvíce naplňuje a proč?

Když se povede tzv. match (kandidát splňuje požadavky našeho klienta a klient nabízí to, co kandidáta zajímá a od nové práce očekává). Takové propojení je totiž smyslem naší práce. A je to tedy to, co mě vždy velmi potěší a opět nadchne do dalšího hledání kandidátů pro naše klienty.

Jak se vyrovnáváš se stresem a tlakem v tomto povolání?

V pracovním prostředí se snažím sdílet dobré i špatné zprávy se svými kolegy. Vždy je prostor to s někým probrat, mít pohled z jiného úhlu a najít řešení. Také se snažím dodržovat work-life balanc a najít si čas na sport, přírodu a další aktivity při kterých nemyslím na práci a tzv. vypnu.

Jaké jsou podle tebe vlastnosti a dovednosti, které potřebuje dobrý HR konzultant?

Dobré komunikační dovednosti, empatii, naslouchání, odolnost a vytrvalost. Pokud máte tyto vlastnosti a dovednosti, práce HR Konzultanta/tky by mohla být vhodná i pro Vás!

kata 2

 

Jaké jsou tvé tipy pro ty, kteří by se chtěli v budoucnu věnovat práci v oblasti HR?

Pokud máte některé z výše uvedených dovedností a vlastností, pak už nezbývá než udělat první krok a zkusit si tento nový obor. Při této práci se nebudete nikdy nudit. Jako Konzultant získáte velký přesah a znalosti o pozicích v nejrůznějších oblastech a výroby a průmyslu.

Jaká je tvá nejoblíbenější část práce v naší firmě a proč?

Když máme nového klienta nebo novou pozice. Ráda si rozšiřuji své znalosti v oblasti engineeringu a zjišťuji nejrůznější podrobnosti a zajímavosti. Naši klienti pracují v rozmanitých oblastech, většinou zaměřených na technologie, automatizaci nebo výrobu. Příležitost pochopit čemu se věnují a navštívit jejich pracoviště (někdy i výrobní haly) je vždy zážitek.

Mohla bys nám na závěr říct nějakou vtipnou historku z tvé práce, která se ti stala?

Jednou jsem se dovolala zaneprázdněnému kandidátovi, který neměl čas a odvětil „zavolejte mi zítra v osm“. Byla jsem ráda, že mě neodmítl a udělá si čas, že jsem víc neřešila. Druhý den ráno, v 8:00 jsem zvedla telefon a vytočila jeho číslo. Ozvalo se rozespalé „Prosím?!?“ a já v ten moment pochopila, že tou osmou myslel 20:00.

 

Mohlo by vás zajímat

schody
Talentica

První kroky Talenticy aneb jak se rozjíždí firma

Další články
Login